Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, november 28, 2007

Protest

Idag känner jag mig grinig. Då tar jag till mig direkt ett protestmail som jag fick inatt och som jag vidarepublicerar här. Då behöver jag själv inte engagera mig i vad jag ska protestera mot idag.

Tycker du katalogerna är okey, så protestera då istället mot att vi betalar alldeles för stora avgifter till BR. Eller protestera mot båda, då får du en protestfri dag i morgon istället.

Mitt val idag blir således telefonkatalogen. Alltså: Slå ett slag för miljön och avbeställ telefonkatalogen. Här kommer some facts:

I år delas 5,5 miljoner telefonkataloger ut. Rätt onödigt va?

Varje modern människa checkar telenummer via hitta.se eller typ eniro.se. Telefonkatalogen belastar miljön på onödigt sätt vad det gäller transporter och papper (0,7% av Sveriges förbrukning).

Jag rekommenderar att du avbeställer dina kataloger. Ta 1 minut av din tid och du gör en insats för miljön!

2007 var det enbart 3500 personer som avbeställde telefonkatalogerna.

Låt det bli 1 miljon nästa år! Länk: http://www.enirosverige.se/se/Sverige/Kontakt/Katalogavbestallning/

Tack för ordet.