Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, oktober 17, 2008

Hypotetiskt resonemang

Tänk dig att du har en kompis som har en annan kompis som är en snäll och ärlig person. Vad skulle du säga om den kompisens kompis av misstag, alltså av rent misstag, skulle få med sig en förpackning Kronfågelns kycklingfileer hem från ICA, utan att betala?

Rent hypotetiskt alltså. Typ att kycklingen låg bredvid massa andra varor i vagnen och så glömde kompisens kompis liksom bort att visa den för kassörskan. Hypotetiskt alltså.

Händelsevis hade vi en exakt likadan förpackningen hemma, så jag tog en bild av den så du lättare kan ta ställning till mitt hypotetiska resonemang.
Skulle du då tycka att din kompis kompis skulle gå tillbaka till ICA och be att få betala kycklingen, eller tycker du att han ska behålla den och äta upp den? Rent hypotetiskt alltså.

Mm, jaså du tycker så? Jag skulle nog kunna tycka att om det vore min kompis kompis skulle jag nog förslå att han inte gick tillbaka med den, och dessutom kan jag nog tycka att han ska äta upp den. Mm, så skulle jag nog tycka. Rent hypotetiskt alltså.