Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, november 20, 2009

Kvinnor, blondiner och bilar

Jag kommer nu att utsätta kvinnor och framförallt kvinnor med blont hår för nedvärderande åsikter. Alldeles särskilt om kvinnliga blondiner som kör bil. Om just du käre läsare är blondin och dessutom kvinna, så gäller det här inlägget naturligtvis inte dig, utan alla andra kvinnliga blondiner med körkort.

Jag har skrivit om det förr, men dessa varelser ska inte köra bil, så enkelt är det. I mina dagliga ovetenskapliga undersökningar så är kvinnliga blondiner körandes i bil och samtidigt talandes i mobiltelefon fortfarande, hösten 2009, klart överrepresenterade när det gäller vardagliga incidenter i trafiken.

Varenda eviga dag kommer de i sina SUV:ar och tror de kan köra precis som de själva vill. Visar ingen hänsyn till andra bilister, visar ingen hänsyn till cyklister, ingen hänsyn till vare sig barn, gamlingar eller andra unga kvinnor med barnvagnar.

Du tror kanske inte det är sant, men i min omgivning händer det grejer varenda dag. Självklart finns även män som inte borde köra, men tjejer i SUV:ar är helt klart överrepresenterade i konstigheter i trafiken.
Snart tar jag med mig ett basebollträ och klämmer den rakt in i vindrutan nästa gång en kvinnlig bilförare i en SUV försöker köra över mina tår på ett övergångställe. And I tell you this only once!