Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, november 30, 2009

Miljövänlighet

Miljöhänsyn är populära saker nuförtiden. Så därför var jag oerhört noga när jag nu skulle investera i nya skor. De härligt slitna och ingångna seglardojjorna blev lite kalla nu när hösten slagit till. Rejälare doningar behövs innan jag får snöra på mig mina vinter-Caterpillar.

Men vad är miljösynpunkt när man ska köpa skor? Är det äkta skinn eller läder så går man ju åt djurbeståndet och då får man ju djurrättsaktivisterna s.a.s i bakhasorna. Väljer man konstgjort material så är det bergis olja eller någon annan naturresurs som går åt i onödan.

Jag vet inte vilket material mina nya skor är tillverkade av, jag valde seglardojjsvarianten fast med grövre sulor. Jag tänkte att grövre sulor ger mindre markkontakt. Mindre markkontakt på min närmsta gata ger mindre upphov till stendamm som rörs upp vid promenad. Mindre stendamm ger mindre upphov till lungcancer, dels på mig själs, och dels på mina grannar såväl som på både hundar och katter i omgivningen.

Jag känner mig stolt över den analys som jag gjorde i samband med skoinköpet, jag tycker det är en samhällstillvänd och medborgerlig skyldighet att börja tänka miljö i alla sammanhang.

Jag mailade och frågade Nancy Sinatra vad hon tycker om mina nya skor och hon svarade så här:

These boots are made for walking,
and that's just what they'll do,
one of these days these boots are gonna walk all over you.