Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, mars 11, 2010

Miljötänk har ett pris

Idag var hustrun och jag under lunchen hos vår lokala ICA-handlare för att handla. Vi skulle bl.a ha en liten burk lingonsylt. Det blev svårare än jag tänkt.

Å ena sidan stod där en burk ”vanlig” lingonsylt och alldeles bredvid stod en nästan likadan men med texten ”ekologisk lingonsylt”. Den var 7,30 kr dyrare än den gamla vanliga.

Hm, hur skulle vi göra nu? Hur odlas ”ekologisk” lingonsylt jämfört med vanliga lingon. Växer inte båda typerna av lingon i skogen och måste plockas på ett eller annat sätt? Kanske de vanliga med maskin och de ekologiska för hand av typ utländska gästarbetare?

Näe, här kände jag kommersialismens baksida. Jag kände att här vill någon profitera 7 spänn på mig och lura mig att köpa i princip samma vara fast mycket dyrare. Jag litade inte på tillverkarens löfte om giftfri besprutning, korta transporter och allt annat. Det blev den billigare sylten.

Men helt säker är jag inte att beslutet var korrekt, så därför lovar jag att kompensera detta genom att inte tomgångsköra min bil mer än 60 sekunder. Jag tänker dessutom koppla ur motorvärmaren under 24 timmar. Det bör motsvara 7 kr och 30 öre om man även räknar in den högre bränslekostnaden som uppstår vid start av kall motor.

Nu känner jag mig nöjd igen.