Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, mars 15, 2010

Orättvis hälsena

Fotbollstjärnan David Beckham har fått hälsenan avsliten. Stackars kille. I dagens tidning stod att läsa att Davids skada troligen gör att han inte kan lira VM i sommar. Troligen, stod det. Det är ungefär 2-3 månader dit och de säger troligen.
Min sena gick av för 1,5 år sedan och den är ännu inte helt okey. Troligen har en muskel växt fel. Men jag är ju bara en vanlig människa.

Å andra sidan kommer nu David att få behandling av världens främsta hälseneexperter. Han kommer att få behandling av minst ett tjog rehabiliteringsexperter och minst lika många sjukgymnaster varav han kommer att inleda intima förhållanden med minst fem av dem. Troligen de kvinnliga.

Men som sagt, David är en viktig person, en "ubermensch", som tjänar en smula mer än jag, som i bästa fall kvalar in som genomsnittsmänniska. Och vi är ju minsann inte lika mycket värda som en duktig fotbollsspelare.

Om jag är avundsjuk? Inte då. Önskar ingen, fattig eller rik, en avsliten hälsena. It hurts, kan man säga.