Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, maj 17, 2010

Fånig reklam

Nu skulle man kunna tro att det här inlägget hänger ihop med mitt förra, men icke. Eventuellt samband är en ren slump och ingenting annat.

Har du tänkt på alla de nya apoteksföretag som uppstått efter utförsäljningen av läkemedelshanteringen?

Det finns numera Apoteksgruppen, Apotek Hjärtat, Apotek Vänligt, Apotek Ännu Vänligare, Apotek Supervänligt, Apotek Doc Martin och säkert en handfull fler. Jag inväntar nu det lite mer rebelliska Apotek Helvetet, men det kanske aldrig etableras.

Det som känns störande är deras reklam. ”Det personliga apoteket”. Vilket j-a trams. Vartenda apotek ser precis ut som förut, samma uttråkade personal, samma läkemedel i alla butiker, exakta samma priser på de vanligaste produkterna, samma trista läkarrockar osv osv. Det enda som skiljer är neonskylten utanför entrén.

Sloganen ”Välkommen till det personliga apoteket” är ju rena hånet mot vanliga normalbegåvade människor.

F´låt, det är måndag idag, känner mig inte särskilt laddad, mest grinig faktiskt. Beror nog på att jag sovit dåligt för att ryggen värkt som bara attan.

Tänk om jag blivit hypokondriker pga statens oförmåga att behålla viktig läkemedelshantering i stället för att sälja ut verksamheten till lallare och skojare.

Vilket apotek ska jag då välja? Snart nog så dyker det nog upp ett specialapotek för oss också, Apoteket Hyponkri. Det kommer däremot att bli en lysande affärsidé, försäljning av sockerpiller förklätt till dundermediciner. Precis vad jag behöver idag.