Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, februari 08, 2011

Ros, ris och en förbannad kollega

Det är inte lätt att vara bloggare. Man får då och då både ros och ris i en salig blandning från diverse läsare.

Här är en rolig variant som kom igår angående ett större företagsuppdrag vi hade häromdagen där ca 700 personer skull förflyttas några gånger.
"Hej Göran

STORT tack för er proffsiga insats i lördags i samband med vår galakväll, allt som rörde er fungerade PERFEKT! "

Det var ju kul. Ett mindre kul mail kom från kollegan Interbus som blev mäkta irriterad över att jag inte till deras jour omgående meddelade incidenten vid Silja, som jag skrev om i mitt förra inlägg. De tyckte att JAG skulle kontaktat deras jour och meddelat reg.nummer på båda fordonen, klockslag, förarnas utseende osv osv. för en händelse som DERAS förare råkade ut för.

Det är verkligen inte mitt område att agera privatpolis, skadeinspektör eller angivare när andra bussbolag råkar ut för saker. Jag hade dessutom vid tillfället fullt upp med mina egna passagerare. I det i mitt tycke ilskna mailet jag fick antyddes också rätt klart att jag därmed är en illojal kollega. Känns trist att bli betraktad som en sådan av detta stora bussföretag.

De bad mig dessutom korrigera/dementera händelsen på min blogg eftersom jag inte med säkerhet kunde säga att deras buss kraschade sönder en bils flygel utan bara hört ett ljud och sett en bil stå upptryckt mot deras buss. Jag fick även veta att de anmält saken till sitt försäkringsbolag och att bilens ägare är identifierad. Det är ju jättebra.

Eftersom det uppenbarligen var en krasch, eller sammanstötning om man så vill, så blev de nog bara lite sura för att jag nämnde deras företagsnamn i ett mindre smickrande sammanhang. Men vaddå, shit happens för alla ibland, även hos oss. Detta stora bussbolag är ett trevligt och bra bolag som jag inte på något sätt har några horn i sidan till. Men jag skriver vad jag vill i min blogg och rapporterar bara vad jag ser och upplever.

Men jag är inte den som är den, så för att bli omvänd till en god kollega igen, så korrigerar jag nu, i enlighet med bussbolagets uttalade skriftliga önskemål, min beskrivning av händelsen.

Jag VET alltså inte att en av deras bussar körde på en bil. Jag SÅG bara en bil stå upptryckt mot deras buss samtidigt som jag hörde ett kraschande ljud. Jag VET inte om föraren bara åkte därifrån utan att göra upp med bilens förare, jag SÅG bara att bussen försvann från platsen samtidigt som bilen försvann in på parkeringen. Det är sanningen och inget annat än sanningen.

Hoppas nu att bussbolaget känner sig nöjd med min korrigerade beskrivning och att jag därmed återgår till att anses som en lojal kollega.