Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, januari 13, 2012

Jag har det svårt med kvinnor

Inte privat alltså. Där har jag rätt bra koll på kvinnor och kan kommunicera tämligen hyggligt med dem.

Men när det gäller tennis så blir det genast värre. Kanske är jag för gentlemannamässig på planen och vill helt enkelt omedvetet inte köra max. Eller så är vissa kvinnor helt enkelt bättre i tennis än vad jag är. Så kan det ju också vara.

Igår spelade jag mot Kristina i seriespelet. Tog hem första set superenkelt med 6-2 och hade stenkoll på matchen. Jag gjorde i princip vad jag ville med bollen.

Sen började andra set och då hände nåt med psyket. Plötsligt gjorde jag två eller tre dubbelfel per servegame, nästan alla på forehandsidan, och jag kunde omöjligtvis styra bollarna dit jag ville. De landade i princip överallt på banan men inte innanför linjerna.

Till slut sprutade frustrationen ur öronen på mig och då gick det såklart ännu sämre. Totalt utklassad i andra set, 1-6, mest beroende på egna s.k. unforced errors. Fast Kristina slog rätt många vinnarbollar också, det måste jag ju medge.

Resultatet innebar att jag kom trea i serien den här omgången och gick inte upp till nästa division vilket jag nog hade räknat med. Men nästa omgång, som börjar på tisdag, då jäklar ska jag ta revansch mot Kristina och alla andra i min serie och spela 100 % i alla matcher, oavsett om det står en man eller kvinna på andra sidan nätet.. Då kommer jag att vinna serien, jag lovar.