Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, februari 24, 2012

Bästa någonsin

Min bil, en BMW, är den klart bästa jag någonsin haft. Varje gång jag sätter mig i den känner jag en glädje. Inte på grund av vrålstark motor, nejdå, det är en lite halvslö dieselmotor, men den räcker fint för mina behov. Bilen är bara så jäkla ljuvlig att köra, det är bara så.

Men även en ny BMW kan gå sönder, vilket hände idag. Plötsligt lyser en varningslampa att nivåregleringen är ur funktion och det är noll dämpning bak.

Ringde serviceverkstaden för att få en servicetid, men då fick jag besked att ringa deras specialnummer istället, till deras assistansjour. Detta hände sedan:

Kl 1105:
jag ringer detta 020-nummer och berättar mitt ärende. Jag får till svar att om ca 60 minuter kommer en bärgare och hämtar bilen och kör den till närmsta BMW-verkstad. De avser nu att boka en taxi åt mig (som jag inte behöver betala) som ska tag mig till ett biluthyrningsföretag där en lånebil är bokad till mig.

Kl 1215:

Kl 1246:
Kl 1252:
Taxin anländer

Kl 1313:
Hämtar ut lånebilen och kör tillbaka till kontoret. Göta Petter vilken kul lånebil. Här gäller det att vara lätt på foten, annars ryker körkortet all världens väg.


Kl 1330:
Åter bakom skrivbordet för flytta ytterligare några papper från vänster till höger. Samt förbereda morgondagens Österrikeresa.

Slutsats: En BMW kostar inte mer än en halvtaskigt utrustad standardvolvo när allt är inräknat som service, skatt och försäkring. Och även om nu kärran skulle bara lite dyrare än Volvo så får ju BMW alltid lite extra reklam. Som nu när du läser det här t.ex.

Jag har redan bestämt mig, min nästa bil blir även då en BMW. Vad väljer du?