Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, februari 10, 2012

När TV är som bäst

Är du hockeyintresserad? Då har du väl inte missat reportageserien om NHL och Vägen till Winter Classic. Där får man följa New York Rangers och några andra lag på verkligt nära håll.

Den är ruskigt bra filmad och ruskigt bra producerad. Nästan så man får känslan att vara med i gänget och höra allt trash talk inne på rinken.

Förstår bara inte varför de inte lägger den på en bättre tid. Kl 1800 är inte optimalt för en kille som mig. Jag har nämligen en fru som påstår sig ha "paxat" för tramsprogrammet Gokväll som sänds samtidigt i en annan kanal.

Hur kan en vuxen kvinna som fött upp två välartade barn sjunka så lågt att hon "paxar" för ett TV-program som man kan se varenda j---a kväll och vars innehåll ändå bara är same same but different.

Jag hade ju också "paxat", men för NHL-programmet. Jag måste väl ändå ha samma rätt att se "mina" program.

Skillnaden i "paxningsrätten" ligger i att jag är kille, gillar hockey och rent allmänt är en god make och vill se ett program som bara sänds en gång. Hustrun är naturligtvis en god maka och mor, men har icke pga hävd paxningsrätt för den typen av program som hon hänvisar till. Aldrig till ett program som sänds dagligen i åratal.

Igår enades vi om att jag fick se 10-minuterssnuttar på mitt program och så bytte vi till tantprogrammet när det var något extra intressant tantämne.

Ibland måste man bita ihop och acceptera kompromisser.