Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, februari 22, 2012

Hur många nollor finns det?

 Jag menar inte i beloppet sjuttiotvåbiljoner, utan hockeyspelare i Elitserien. Här har vi jättebråk på många arenor med huliganer som hellre slåss på läktarna än kollar matchen. Klubbar, polis, socmyndigheter gör allt och lite till för att stävja huliganbråk.

Så finns det då en antal nollor som försörjer sig som hockeyspelare. De som inte ens kan stava till ordet Mensa. Eller moral.

Här nedan ser du ett utdrag skrivet i Aftonbladet och som berättar om ett rinkslagsmål som domarna lyckades avstyra:


"– Och i den tredje perioden frågade han om vi skulle slåss och jag är ju inte den som säger nej. Så vi försökte dra oss undan från alla andra och få till en ärlig fight."

Men domarna gick emellan och stoppade fajten innan den hann börja. Till Gorens stora besvikelse. 
.....
 
"– Vi båda vet vad vi gör och vad vi ger oss in på. Det har varit slagsmål hela säsongen i den här ligan. Jag såg fram emot det och jag tror att många andra gjorde det också. För mig är det en besvikelse att domarna lade sig i."

Om jag vore klubbdirektör i den föreningen skulle jag stängt av denne Lee Goren med omedelbar verkan. Om det är så att han lever och verkar efter den föreningens ideal och moral så är den föreningen illa ute. Fina signaler till huliganerna, eller hur? Vi löser problemet med en rejäl knytnävsfajt, den som står upp längst utan skador vinner. Fy fan, säger jag.

Kanske den här spelaren är viktig för laget och att vinna matcher är liiite viktigare än att berätta för den här liraren hur man uppträder på en matcharena. Och gentemot andra människor. Och vilka signaler man vill ge.

Här kommer ett konstruktivt tips till alla hockeyledare: börja träna era lag tillsammans med ett duktigt handbollslag, då får ni lära er att både ta och ge smällar utan att börja slåss för minsta lilla hakning.