Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, januari 13, 2015

Jag har blivit ett jagat villebråd

Blev smått chockad i går. Då framkom det att svärson Jonas har börjat träna simning. Och löpning. Med min dotter/medarbetare Sofia som personlig tränare. Det är ju fusk ju.

Här är beviset på simträningen:


Förra året besegrade jag honom i Sportlovsmästerskapet i Österrike i momentet 4x7 meter medley i utomhusbassäng. Blev fråntagen segern av en partisk domarduo.

Jag känner mig som sagt jagad i år. Jonas har börjat smygträna och dessutom har ytterligare en snubbe anmält sig till tävlingen. Ännu en icke fyllda 40 år träningsgalning som till och med kvalificerat sig till triathlon-VM i Motala.

Vetetusan hur jag ska kunna slå dom. Särskilt inte som de tycks specialträna inför detta. Simning 28 meter medley är en mycket svår idrottsdiciplin. Inte så känd, för det är så svårt.

Men jag tränar också, men inte simning. Mer uthållighet, för som sagt, 4x7 meter tar på krafterna och man måste ha krafter kvar till spurten, det är då det avgörs.

Igår slog jag nytt personligt rekord i wattbaserad spinning, så jag är på god väg till storformen som ska kicka in vecka 9.

Tog en bild på några av mina teamkamrater efter träningen igår. Kände på mig att naket säljer bra. Nu har redan röster höjts om en kalender med boysen från Team Rynkeby Stockholm. Hm, kanske säljer bra och skulle ju ge välbehövliga pengar till Barncancerfonden.

Har inte frågat de här gentlemännen om lov att publicera den här bilden, hoppas de inte blir arga på mig. Å andra sidan kanske bilden genererar några extra knapptryckningar på den röda knappen här ute i högerkolumnen.