Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, januari 20, 2015

Jag vill klart och tydligt dementera ett rykte

Jag har fått en snyting. En rejäl rackabajsare rätt på överläppen. Blodvite uppstod. Fast bara lite.

Nejdå, snytingen fick jag inte av vare sig min fru eller någon buse. Smällen fick jag av min segelbåtsratt (!) som jag i söndags monterade bort. Men resultatet av smällen dröjde några dagar.

Den gamla "klädseln" runt ratten har under årens lopp blivit utsliten och sprucken på grund av väder och vind. Så det är dags att byta och sätta på nytt och för att kunna göra det måste ratten tas bort.

Ratten satt fast något så ini hel...., och när den väl lossnade så gled den inte riktigt elegant av från fästet som jag hade hoppats på, utan den släppte allt på en gång när jag med absolut full kraft drog den bakåt. Och där satt jag.


Så nu sitter jag på kontoret med en svullen och en smula blodfylld överläpp. Jag vill därför passa på att kraftfullt dementera alla rykten om att jag drabbats av kändishybris och likt kvinnliga Hollywoodstjärnor botoxfyllt min överläpp för att se sexig ut. Det lyckas ändå inte.

Det är inte mitt fel att en tidning hade ett reportage om mig, och inte heller mitt fel att ytterligare en tidning inom kort också publicerar en artikel om mig och min cykling till Paris. Jag vill som sagt förekomma med att jag INTE drabbats av kändishybris. Meddelas endast på detta sätt.

Däremot kan jag bekräfta ryktet att jag ska köra Halvvättern 15 mil en vecka innan Den Riktiga Vätternrundan. Jag är nu anmäld till både Halvvättern och Vätternrundan och startavgifterna är betalda. Det finns dom som vill antyda att jag har fått en knäpp. Jag dementerar detta. Också.

Halvvättern ska jag inte köra med Team Rynkeby utan med Fredrikshof och med gruppen som leds av Mäster Anders, Anders Johansson. Vätternrundan blir med Team Rynkeby.


Hittade den här kartan för Halvvättern på nätet. 
Vet inte om den här sträckningen gäller 2015.

Slutligen kan jag också bekräfta att jag igår, i min andra tennismatch under vårsäsongen, tog min första poäng i jakten på seriesegern. Valde bort ett spinningpass till förmån för tennismatchen. Hade jag torskat hade jag gråtit mig till sömns.