Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, februari 13, 2015

Det har spridits ett rykte

Jo, så är det. Jag har hört ett rykte att jag ska ställa upp i Vattenfall World Triahtlon i augusti i år. Jag har bestämt förnekat detta och hävdat att det icke är sant. Och så finns det dom som inte hört ryktet men ändå tycker jag ska köra det rejset.

Jag har hela tiden slagit ifrån mig och hävdat att det är ren galenskap för en kille som mig att ge sig på.

Triathlon är ju simning, cykling och löpning i ett enda svep. Cykling, det kan jag. Springa, det kan jag. Simma det kan jag, fast inte sån där tjusig crawl.

Om, säger om, ryktet skulle visa sig vara sant, då måste jag ju lära mig simma ordentligt, eller hur?

Sagt och gjort:


Min träningskalender har ju bara en enda helt ren dag, nämligen tisdagar som är min enda träningsvilodag. Nu har det alltså slumpat sig så att jag nu en aning överraskande anmält mig till ......ja, du ser ju på bilden. Som är på tisdagar såklart. Där rök den vilodagen.

Det är möjligt att jag nu tar mig vatten över huvudet (obs humorn) med att också anmäla mig till en simkurs. Men jag ser det som så att det finns ett liv även efter målgången i Paris den 10 juli.

Eftersom jag aldrig lärt mig crawl är det väl lika bra jag gör det också. Ifall nu ryktet skulle stämma att jag ska tävla min första triahtlontävling i augusti. Alltså ryktet som såvitt jag vet bara är just ett rykte som inte har någon förankring i verkligheten.

Vet inte vad som tagit åt mig som hoppar på allt jag hoppar på numera. Åldersångest kanske.

Triahtlon, herregud, tänk om ryktet är sant? Fast lyckligtvis är det ju inte det. Ännu i alla fall.