Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, maj 11, 2015

Det råder ojämliket vid cykelpunktering

Lika bra att ta upp frågan på bordet. Right away. Jag är upprörd.

I helgen hade vi i Team Rynkeby en s.k. träningshelg. 13 mil på lördagen och 15 mil på söndagen. Mer om det senare. Först måste jag ta upp några viktiga saker. Nämligen det där med punkteringar.

Vi hade oturen att få ett helt gäng med punkor under de här två dagarna varav jag själv hade flest. Nu till det ojämlika. När tjejer får punka kastar sig en hel drös med s.k. gentlemen över problemet så det nästan blir trängsel vid själva problemet.

När jag fick mina punkor, ja du har redan fattat va. Exakt, jag ENSAM får en hel publik som skrattar och en och annan papparazzi dyker upp. Men några hjälpsamma gentlemen? Icke.

Här kommer några bildbevis:

 På lördagen fick Stina punka redan vid samlingen.
Team Rynkebychefen Paul kastade sig omedelbart
över problemet och lagade.


Senare fick Sara också punka. 
Jonas var först framme
av gentlemännen.


På söndagen fick Lotta punka.
TVÅ gentlemen löser problemet och Lotta ser nöjd ut

Min egen lördagspunka. INGEN gentleman dök upp.
Den här bilden lyckaads jag beslagta från en papparazzi.
Mannen till vänster, Måns, var mer intresserad än 
andra för att se hur det går till. Han hjälpte faktiskt till.
 Han höll i ventilhatten.

Samma sak även på söndagen då jag hade inte mindre än TVÅ punkor. Fast då fick jag lite hjälp. Lite. Ytterst lite. I förhållandet kille vs tjej, så gott som ingen hjälp alls.

Själv har jag bara en kommentar till mina manliga teamkamrater: Tjejer kan.

Nu är jag så upprörd så jag kan inte berätta mer om den fantastiska träningshelgen vi hade. Jag återkommer om den när jag lugnat ner mig lite. Och gjort färdigt mina åtagande som företagare. Idag är nämligen dagen i månaden då det ska redovisas skatter och arbetsgivaravgifter. En väldigt tråkig dag kan man säga. Den dagen i månaden då man som företagare verkligen känner sig rånad.

PS. Till de eventuella besserwissrar som läser detta. Jag hade helt nya däck, Continental 4 season. Punka nr 1 var en "riktig" punka. Nr två kan, jag säger kan, ha varit handhavandefel, slangen kan, säger kan, ha kommit i kläm. Trean handlade nog mest om otur, det där fälgbandet kan, säger kan, eventuellt ha kommit på sniskan vid ventilhålet och legat och skavt sönder gummit precis vid ventilen. Så, nu har vi rett ut det.