Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, februari 02, 2016

Ibland är livet så svårt och ohanterligt

Idag är jag en skugga av mig själv. Mår egentligen inget vidare, fast jag vet inte om det är så eller om det bara är inbillning. Okey, du får hela historiken.

Jag dras med en skada av något slag. Utsidan av vänster överarm värker som bara attan. Vi utesluter direkt en tennisskada eftersom jag är högerhänt.

Har varit hos min naprapat för behandling, hon misstänkte att det ligger en inflammation där. Hon meckade lite med armen, men ingen förbättring. Vi testade en vecka med Voltarensalva, men ingen förbättring.

Självklart har jag mig själv att skylla, eftersom jag smygtränar lite, men bara med superlätta vikter enligt något slags rehabtänk. Hjälper inte. Har simmat några gånger, hjälper inte, blir såklart bara värre.

Apropå simning, hade ju crawlkurs igår. Gick absolut käpprätt åt h-e. Kan plötsligt ingenting längre. Riktigt rejält frustrerande. Min simfröken dotter tillika medarbetare Sofia skällde lite diskret på mig för hon tyckte jag inte gjorde som jag skulle.

Simfröken Sofia är däremot riktigt på hugget med sin egen simning. Så HÄR skriver hon på sin blogg idag.

Tillbaka till mig. Idag tog jag tag i saken rejält, utnyttjade min gräddfilsförsäkring och bokade tid i morgon hos en ortoped som får ta en rejäl titt på armen. Va fan, jag har inte tid att låta bli att träna, allra minst simning. Hoppas han har en dunderkur att erbjuda.

I morse skulle jag styrketränat på gymmet. Det är ju tsidag. Vaknade kl 06, käkade en god frukost, men så började jag känna efter. Armen värkte, jag kände mig febrig och dessutom fick jag ont i magen. Jag ställde in.

Ikväll står löpning på programmet. Det är nu det börjar köra ihop sig. Kollade Sofias flödesschema som ska reda ut såna här svåra beslutssituationer.


Men jag får inget svar. Jag är osäker, vill kanske möjligen springa, eller inte, men där finnes inget svar att hitta för dylika gråzonstankar. Ett uselt ofullständigt schema.

Frågan är om jag inte mår bra, eller om jag bara är lat. Jag går och lägger mig.