Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, april 30, 2007

Aprilsammanfattning

Månadens resmål
Utan tvekan Trandansen vid Hornborgasjön. Vår resebyrå SällskapsResor skickade dit sju fullsatta bussar. Alltså inte med tranor utan med människor. (Ibland måste man vara övertydlig.)

Månadens krav
En mycket bestämd dam som bokat in sig på ovanstående resa. Hon KRÄVDE att vi GARANTERADE att tranorna verkligen dansade. Att bara se dem strutta omkring kunde hon göra vid annat tillfälle sa hon, nu ville hon ha en garanti från oss som resebyrå att fåglarna verkligen dansade. För det hade vi minsann skrivit i vår resebeskrivning. Till sist lovade, t.o.m garanterade jag att de skulle göra det.

Månadens tajming
Ovanstående resa. Vi prickade tranornas All-Time-High. Över 13.000 dansande tranor på ett och samma ställe. Samtidigt. Rekord. Mäktigt , sa de som åkte med. Puuh, sa jag som lovade tanten detta enligt ovan.

Månadens nej tack
STOOOR asiatisk kund ville jobba med oss. Enligt dennes utsago handlade det om bussbokningar i mångmiljonklassen, och sånt är ju extra kul.

Vi var prismässigt överens men när de skickade kontraktsförslaget backade jag ur. Funkar inte med ”böteskrav” om en buss är fyra år eller äldre, en förare inte råkar hitta i Tjottahejti eller om föraren ber en resenär att inte röka i bussen plus minst ytterligare ett tjog underliga krav. Frågade om de hade samma avtal med flygbolagen, men det hade de inte.

Känner en STOOOR stolthet att jag sa nej tack. Värdighet är större än pengar. Ibland.

Månadens väder
Sol och värme slår regn snö och kallt. Alltid. Man jag tänker inte gå ut och leka pyroman för att hälsa våren välkommen, för idag blåser nordan iskallt. Ska våren komma med sånt här väder tänker jag inte alls vara artig och säga välkommen, snarare fu… off.

Månadens ångest
Utan tvekan båten. Varför kommer alltid den s.k. våren och sjösättning så snabbt och så fullständigt oväntat?

Månadens överraskning(ar)
1. Nytt kul och häftigt samarbete med norrländskt linjetrafikföretag. Say no moore.

2. Vem har varit här och täckt marken med något grönt? När kom det hit? Alldeles nyss var det ju vitt på marken.