Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, februari 08, 2008

Förbannad på BR

Det är inte billigt att vara solidarisk och betala medlemsavgift till Bussbranschens Riksförbund. Ändå skinnar de medlemmarna på pengar så fort tillfälle ges.

Fick häromdagen en ”inbjudan” till något som heter Researrangörsdag för framtiden. Ska klaras av mellan kl 13 och 18. Den första timmen börjar med att BR:s Leading Lady Anna Grönlund välkomnar oss och sedan berättar Scandic Hotels i trekvart om sina framtidsplaner.

Sedan redovisar ett inhyrt stort konsultföretag uppgifter som BR själva tagit fram. Sedan blir det lite the och mingel och så småningom berättar BR om lite aktuella trender under 20 minuter.
Detta 5-timmarsmöte skall sedan sammanfattas under 10 minuter vilket innebär att BR redan nu vet att innehållet under dagen är rent ”bull shit”.

Att delta på detta evenemang som åhörare kostar en medlem 1.395 kr. Men då ingår the och förhoppningsvis en god kaka. Lite osäker på kakan.

Varför är jag då förbannad? Jo, för under 2007 betalade mitt företag 23.200 kr i avgifter till BR. För denna summa borde jag alldeles gratis få ta del av de uppgifter som BR tagit fram, men som de låter ett konsultföretag presentera. Jag får dessutom betala för att få reda på Scandic Hotels framtidsplaner.

Jag skiter i Scandic Hotels framtidsplaner. Jag vill veta om bussbranschens framtidsutsikter.

Därför uppmanar jag alla bussbolag som redan betalar medlemsavgifter till BR att inte delta i detta evenemang.

Skärp dig Anna Grönlund, tänk på dina medlemmar. Ska du fortsätta att skinna oss så har du snart inga medlemmar kvar.