Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, februari 01, 2008

Kursstart

Snart startar min kurs ”Hur man erkänner ett fel”. Min första inbjudna elev blir chefen för Stockholms Idrottsförvaltning, Inger Båvner (s). Där fick jag med hennes partitillhörighet också.

Inger Båvner har i media berättat, innan hon berättat för Hammarby hockey, att hon avser att släcka ner vår ungdomsverksamhet genom att utestänga oss från stadens alla ishallar. Där gjorde hon fel, så gör man inte.

Det ruggiga är att hon far med osanning så det osar om det. Det är fel nummer två.

Detta beskrevs i en halvsidesartikel i SvD häromdagen. Hon ringde efter det upp journalisten och undrade vad han höll på med. Det var fel nummer tre.

Så vi har en hel del att tala om på kursen med andra ord. Följande hittade jag dessutom i en artikel i Aftonbladet, det är lösryckt ur ett större sammanhang och några år gammalt, men ändå. ................................................................................................................................
Nå, på det där mötet där Sundling och Båvner skulle få ett rejält lönelyft, 12 000 extra i månaden, satt Inger Båvners dotter Karin Gustafsson med. Hon är ledamot i kommunfullmäktige. Den borgerliga oppositionen protesterade. Inte kan väl dottern till en av stadsdirektörerna vara med och besluta om mammas lön! Det är jäv!
………………………………………………………………………………………………………..

Senare visade en utredning att det var jäv. Så moral och etik kan vara knepigt. Det kommer jag att ta upp i kursavsnitt två. Där kommer även Båvner att ”specialgnuggas” i tilläggsämnet ”Hur du uppträder hövligt mot dina medmänniskor”.

För en (s)-politiker är ingenting omöjligt. Om hon inte har någon heder i kroppen alltså. Men heder minskar ju möjligheten till krafttag.