Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, september 09, 2008

Buss-TV

Kollade du på TV häromdagen? Oj, oj, oj. Två bussrelaterade filmer på en och samma dag. I huvudrollerna Ekman Buss resp StockholmsBuss.

Ekman Buss deltog i Buss till Italien. En helt igenom usel film, obegripligt att SVT ens köpt sändningsrätten. Filminköparen måste ha drabbats av hjärnsläpp den arbetsdagen.

Den andra filmen som visades i Canal+, Hoppet, är klart bättre. Främst beroende på att en av filmens bärande roller spelades av ROJ361, StockholmsBuss blå Limousine-buss. Andra bärande roller spelades av Peter Stormare plus ytterligare några kända skådisar.

Bussen syntes, som i värsta reklamfilmen, elegant ”cruisa” runt i Berlin. Vackert är bara förnamnet. Men först fick vi se bussen köra ombord på en stor färja. I filmens värld funkar det utmärkt att köra på en Siljafärja och landa i Berlin. Jag tror vår stjärna var borta från garaget ca 2 veckor för denna inspelning.

Så en liten historia om detta. Nej, vi körde inte gratis. Vårt arvode var en tämligen normal prislistetariff med avdrag typ 10 % för reklamens skull.

När fakturan väl var betald och filmen färdig, ringde producenten upp mig och ville ha tillbaka en del av betalningen. Hans argument för detta var att bussen syntes i filmen betydligt mer än avsett.

Jag nekade självklart denna begäran och då hotade han med att digitalt ”sudda” bort vår namn på bussen i filmen. Man kan säga lite blygsamt att min reaktion då blev stark, och jag måste ha uttryckt mig rätt väl, för någon bortsuddning av namn kom sedan aldrig på fråga, och inte heller någon återbetalning.

Men nu är vår stjärna ROJ361 uppsatt på transferlistan. En kändis borde vara värd jättemycket.