Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, september 18, 2008

Rekonstruerad

Det känns som jag delvis håller på att renoveras. Min vänstra fot är inpackad i en jätteförpackning och min syn är under all kritik. Eller i vart fall glasögonen.

När jag numera måste kisa både på långt som kort håll, med glasögonen på, är något fel. Kontrollbesiktning hos optikern gav mig rätt. Glasögonen felinställda. Gamla. Odugliga.

Så jag måste köpa nya. Dessutom två par eftersom jag även behöver s.k. terminalglasögon för att kunna se datorskärmen och tangentbordet med klar och stadig blick. Nog så viktigt när vi nu återigen med rasande fart närmar oss vissa personers favvodag, den 25:e.
Men jag höll på att trilla baklänges och bli skadad ännu mer när notan presenterades. Attan så dyrt det är med nya glas. Själva bågarna är ju relativt billiga, men slipade glas lirar liksom i en helt annan division. Man undrar lite diskret om det är så dyrt eller om förtjänsten i optikerbranschen är skyhög.

I så fall ska vi kanske omstrukturera vår verksamhet och ändra namnet till StockholmsBågen eller nåt.