Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, juni 02, 2010

Jag, en missbrukare

Hej, jag heter Göran och är sjukvårdsmissbrukare.

Jag vill nu ta mig ur detta missbruk genom att gå med i VSIVVKL, som betyder Vi Som Inte Vill Vara Krassliga Längre.

Jag går nu regelbundet till min SG, KP, L:are respektive PT. De förkortningarna betyder Sjukgymnast, Kiropraktor, Läkare samt Personlig Tränare.

Jag har snart inte tid att arbeta längre. Alla ger mig små uppgifter som ska genomföras.

Tabletter ska inmundigas varje morgon för att sänka blodtrycket, några andra tabletter gör nånting bra åt matsmältningen.

En annan uppgift är att varje morgon sju dagar i veckan genomföra 60 tåhävningar i trappa. Samma procedur ska upprepas på kvällen. Om jag gör detta under tre månader så är det 95 % chans att min HÖGRA hälsena blir helt bra.

Två gånger i veckan genomför jag dessutom en trettiominutersträning med min VÄNSTRA hälsena hos SG. Hon ger mig elstötar i vaden samtidigt som jag gör tåhävningar. Jobbiga grejer.

KP har fullt sjå att få bort smärtan i ryggen och L:aren gör grundanalysen. Slutligen PT som kör livet av mig samtidigt som han säger att jag därmed kommer att leva längre. Moment 22 alltså.

Oj, höll nästan på att glömma ett annat missbruk, jag dricker alldeles för mycket kaffe på dagarna.

Men annars mår jag kanonbra. Känns jätteskönt att jag nu har kommit ut och erkänt mitt missbruk. Nu finns det bara en väg och den är uppåt. Och du själv då, vilken väg är du inne på?