Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, juni 28, 2010

Man degar ner sig

Så lätt det är att förfalla. Nu har gymmet sommarstängt, eller snarare, de öppnar inte förrän kl 14 på dagarna. Jag vill träna på morgonen.

Tror du att jag tränar hemma istället? Nix, inte ens promenader blir det. Men nu blir det skärpning, det här går inte. Lite jävlar anamma och en stor portion självdisciplin ska råda bot på detta. Man vill ju inte går ner sig i chipsträsket.

Midsommarhelgen var för övrigt helt underbar. Massor med god mat, sol och värme. Men utan båtliv. Segelbåten blev kapad av dotter med kompisgäng som drog iväg på långseglats. Hon har ännu inte återkommit till arbetsplatsen.

Men vet du vad det värsta är? Jag läste att fler och fler människor i detta vårt land börjar prata Göteborgska trots att de inte bor där. Göteborgskan brer ut sig som en virussjukdom. Det lär nu finnas fler människor som pratar den dialekten än det finns Göteborgare.

Det här är allvarligt, våra språkforskare måste ta tag i det här och förhindra ytterligare spridning. Snarast.

Prins Daniel har nu fått sitt officiella namn, Prins Daniel Westling Bernadotte. I teorin skulle jag kunna heta Prins Göran Demnert Bjersander. Jag är också gift mig med en vacker prinsessa med ursprungsnamn ganska likt Dannes sistanamn.