Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, juni 08, 2010

Nedslag i verkligheten

Vi har ”Wallraffat” lite. En av våra medarbetare deltog häromdagen i en utflykt till Eskilstuna Zoo med sin lokala hyresgästförening.

Föreningen hade beställt buss hos ett mindre bussbolag i Stockholm. Även vi hade fått prisförfrågan men uppenbarligen var det lägsta pris som gällde för denna förening. Mot det har jag naturligtvis inget att invända. Men resten är en sorglig historia.

Bussbolaget de valde kom framkörandes med en lång blå buss av årsmodell 1993 (!) som saknade aircondition och var i ett skick som kan förväntas på en sjutton år gammal buss som i huvudsak rullat som s.k. linjebuss. Vid bokningen av bussen framkom ingenting om att priset skulle motsvara en dylik buss.

När bussen kom till hämtplatsen så var chauffören klädd i blå skjorta, kortbyxor, feltvättade f.d vita tennissockor som skimrade vackert blåa samt på huvudet en käck keps med fräcka solglasögon ovanpå skärmen. Det såg ut som han själv skulle på en badutflykt med familjen.

Han tyckte nog inte det var så noga med tiden heller, för avresan var beställd till kl 0800 och han anlände till upphämtningsplatsen kl 0805.

Det första han gör när han ska manövrera bussen på rätt plats är att backa in i en stolpe så ena backspegelglaset förvandlades till vacker och skimrande mosaik . Nästa manöver är han bara millimetrar från att rasera en mur.

Eftersom han dessutom inte verkade ha minsta susning om var Eskilstuna låg i förhållande till avreseplatsen så kör han en omväg runt hela Stockholm vilket tar exakt 22 minuter längre tid än närmsta vägen. Under den tiden höll han också på att preja två andra trafikanter in i skyddsräcken varvid han fick många och långa ilskna ”tutningar” som hälsning. Men det brydde sig icke denna chaufför sig om, han körde glatt vidare mot nya spännande händelser.

Strax före Eskilstuna viker han plötsligt söderut på väg 55. Då får vår ”wallraffande” medarbetare nog och kliver fram till chauffören och ber honom vända eftersom de nu var på väg till gudvetvart.

Så sker och väl inne i Eskilstuna så svänger han lika plötsligt som förvånande till vänster när en jättestor skylt ESKILSTUNA ZOO visar att han ska till höger. Efter några extravarv i några rondeller där hans långa buss sprätte iväg fler än två gatstenar så kom de till slut rätt.

Alla kan göra fel, fel saker inträffar vid fel tidpunkter, alla kan göra misstag osv osv. Men här blev det för många misstag på en och samma gång. Resultatet blev att bussbolaget förlorade en kund plus att i vart fall 40-talet vuxna människor inte kommer att tala särskilt väl om detta bussbolag med en lång blå buss i vagnparken.