Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, november 14, 2012

Själv är bäste läkare

Jag är tacksam för att läkarvetenskapen tar nya steg varje dag. Själv har jag nu upptäckt att man kan göra rätt mycket själv, eller rättare sagt rätt lite, för att bota sina egna krämpor. Självklart kommer nu här några exempel från mitt eget liv.

I säkert 10 år har jag haft problem med ryggen. Har lagt en halv förmögenhet hos olika kiropraktorer som böjt, bänt och fixat med ryggen så den blir okey några veckor. Trots att jag kört styrka i gymmet för dessa muskelgrupper har det onda ändå inte försvunnit.

I säkert 5 år har jag haft problem med ett knä som värkt vid påfrestningar. t.ex trädgårdsarbete, tennis och liknande. Trots att jag kör styrka i gymmet även för dessa muskelgrupper har det heller inte försvunnit.

I säkert 3 år har jag haft för högt blodtryck. I samband med stroken fick jag medicin mot detta, hjälpte bara lite, så i våras fick jag starkare dos. Då sjönk trycket, men å andra sidan blev något annat värde högre och det var värre. Alltså tog vi bort den starkare dosen och gick tillbaka till normaldosen tills vidare.

Men, och det är nu avslöjandet kommer. I början av juni började jag mot alla odds att springa. Jogga. Tämligen regelbundet, minst två gånger i veckan, ibland både tre och fyra gånger.

Och kan du tänka dig. Ryggvärken är nu helt borta, knäontet är nu helt borta, blodtrycket är nu nere på normalnivå. Man kan ju bli religiös för mindre.

Några timmar varje vecka åt sig själv skapar ett både bättre och förhoppningsvis längre liv. I alla fall har jag gett mig själv förutsättningar för det.

Det är så enkelt, gör som Paolo Roberto, jag själv, andra delar av min familj liksom många andra. Gå och lägg dig i tid, sätt klockan på 05:00, gå upp, käka lite frukost och sen ut i verkligheten och spring en halvtimme eller mer. Du är ändå på jobbet kl åtta frisk och fräsch som en nyutsprungen ros. Efter ett tag kommer du att undra varför du inte började med detta när du var ung.

Det var allt för idag från Doktor Göran. Eller Doc Go:ran.