Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, mars 25, 2015

100 dagar kvar

Attans vad tiden flyger iväg. Igår hade vi stormöte i teamet och vi fick oss mycket information till livs.


Våra cyklar monteras i detta nu för fullt på cykelverkstan och vi får hämta ut dom nästa tisdag.


Då drar vi igång. Det blir tuffa träningar, var och en ska ha minst 250 mil i benen innan vi startar resan till Paris. 250 mil uppdelat på ca 10 veckor kommer att kräva en del. Vi kommer att ha obligatoriska distanspass på söndagar och teknik- o konditionspass på onsdagkvällar.

Lyckligtvis har jag varit duktig, tycker jag i alla fall, som lagt grunden under vintern med all spinningträning och styrka på gymmet. Så jag är egentligen inte orolig även om de kommande 100 dagarna kommer att kräva ytterligare tuffa träningar.

250 mil fördelat på 10 veckor, jag får helt enkelt börja cykla till och från jobbet. Har ju en bra runda runt Edsviken, lite drygt 2 mil runt med en hel del tuffa backar. Det blir bra träning.

Får väl även komplettera med att cykla med Hovet på lördagar också. Hustrun jublar. Not.

För säkerhets skull visades den här informationen igår. Ifall någon undrar om vi ska söndagcykla även när regnet öser ned. Ja, vi cyklar oavsett väderlek. För det kommer vi att göra till Paris.


Ska det här bli kul, undrar du kanske. Hela projektet är ju rent allmänt lite crazy.

Jo, det ska bli så inihelvetes jävlars superkul, så du kan inte ens ana. Det är redan så kul så jag kan varmt rekommendera att du själv söker att komma med i team 2016. HÄR  hittar du info hur du gör.

Och vet du, det är inte bara cyklingen som är kul, med den har vi ju inte ens börjat, det har varit precis lika kul med allt insamlingsarbete, för det är ju det som är själva essensen av projektet, att samla in pengar till Barncancerfonden.

Att göra det i ett härligt team med likasinnande är få förunnat. Faktiskt. Fan va bra jag har det när jag tänker efter.

Så här långt har vårt team samlat in en bra hög med pengar. Men vi är inte nöjda än. Vi vill samla in ännu mer.  Enklast hjälper du oss genom att trycka på den röda knappen ute i högerkolumnen och följer de enkla instruktionerna, så har också du bidragit till något jätteviktigt.