Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, mars 07, 2015

Jag sprängde min maxpuls. Igen.

Konstig rubrik kanske. Men problemet är att jag uppenbarligen inte längre vet min maxpuls. Jag trodde jag visste det, eftersom jag satt maxpulsen till den högstanivå som jag någonsin nått upp till.

Men så fick jag ny medicin som trycker ner pulsen och då fick jag liksom börja om. Nu har jag kört med min "nya" maxpuls inställt i pulsklockan några månader och den har verkat stämma jämfört med hur hårt jag kört och känt mig därefter.

Idag körde vi ett spinningspass med Team Rynkeby igen. Vår ordinarieinstruktör, ibland kallad Monster-Lars, hade fått förhinder så idag fick vi en vikarie, Jonas. Han är också med i teamet men är även spinningsinstruktör på SATS.

Enligt Jonas skulle vi köra ett "lagompass", men efter en stund meddelar han att han tagit fel musikskiva som inte passar till ett "lagompass". Det passade till ett intensivpass 80 minuter, så då blev vi utsatta för det istället. Kul.

Skitbra musik hetsade mig uppenbarligen till nya stordåd. Min "nya" maxpuls passerades vid något tillfälle med råge.


Som framgår av kurvan låg jag således på mitt absoluta max, dvs pulszon 5, under en stor del av passet. Ursäkta min dåliga franska, men jävlar vad stolt jag blir över mig själv. Det går ju inte att köra så mycket hårdare, går inte att ta ut så mycket mer av kroppen. Såg att även några andra också var helt slut efter passet.

Så betyget på vikarien "Spinning- Jonas" blir 5 cyklar av 5 möjliga. Han lyckades nå upp till exakt samma nivå som "Disco-Göran" och "Monster-Lars".

Efter passet vidtog teknikträning för s.k. marklyft med min tillförordnade styrke-PT som vi kan kalla Stina. Jag har mina klara brister i tekniken, men är ändå på rätt väg. Vi enades om en målsättning att jag innan vi cyklar iväg till Paris så ska jag ha lyft 150 kg. Alltså 45 kg mer än vad jag hittills mäktat med. Jag älskar tuffa målsättningar. Det blir så mycket roligare och lättare att pressa sig igenom träningspassen då.


Innan träningen fick vi våra nya glasögon som är sponsade av Bliz. Läckra. Coola. Lite rock´n´roll.

Passar ju kalasbra eftersom Team Rynkeby Stockholm inte bara är ett vanligt bra gäng i mängden. Vi är nämligen ett ovanligt coolt, tufft, starkt och målmedvetet gäng.