Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, april 01, 2016

Jag har fått en inbjudan

Rätt kul faktiskt. Det har nu gått ganska exakt ett år sedan jag fick min Bianchicykel som vi använder i Team Rynkeby.


Sen dess har det hänt en hel del. Bl.a har en kvinnlig proffscyklist blivit påkommen med en elmotor inbyggd i cykelramen. Försäljningen av elcyklar har ökat med hundratals procent.

Nu har jag blivit inbjuden till Bianchifabriken i Italien för att berätta om mina erfarenheter som amatör av att cykla med elstöd när kraften i benen inte riktigt räcker till.

Det som varit svårt har varit att inte prata så mycket om den extrahjälp jag haft ett helt år. Var till och med tvungen att fejka att jag inte klarade Mur de Huy på förra årets Pariscykling för att inte väcka misstankar.

Men nu har jag fått klartecken att avslöja allt. Och nu vet du alltså.

Det hela började ju med ett brev jag fick i samband med cykelleveransen. Du kan läsa brevet HÄR.

Jag är inbjuden att besöka fabriken i samband med Team Rynkebys målgång i Paris i sommar. Ska bli riktigt kul och jag är stolt över att få vara en del av utvecklingen av cykelsporten.