Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, september 13, 2016

Race day -5

Nu börjar nedräkningen, nu är vi (jag) inne i självaste race week. Låter mycket coolare på engelska än att skriva rejsvecka. Håll med om det.

I går på eftermiddagen brände det till lite i magen. Pula publicerade startlistan. Det är så kittlande häftigt så jag dånar bara jag läser den. Jag känner mig som en femårig Göran som väntar på jultomten.


Klicka på bilden och den blir större. Fast sånt vet du ju såklart

Min age-group är inte så stor, men jäklar vad coolt det känns att "tävla" mot gubbar från Slovenien, Tyskland, Frankrike, Italien och Österrike. And from Sweden, Mr GORAAAAN DEMNEEEEERT.

Ser nu att jag anmält att jag tävlar för Fredrikshof som klubb. Jösses, nu ökade pressen lite till, nu får jag ju inte göra bort mig.

Fan, jag får ståpäls bara jag tänker på tävlingen. Och blir såklart ännu nervösare. Tur att jag kan luta mig mot två Team Rynkebytjejer som jag cyklat med till Paris och som också kör den här tävlingen.

Stina cyklade jag med 2015 och Elin både 2015 och 2016. De kör i age-group 25-29. Rutinerade tjejer, båda två körde bl.a Kalmar Ironman förra året och har gjort en del rejält tuffa lopp nu i sommar. Elin sprang t.ex Ultravasan 9 mil häromveckan.


 Målgången sker i det här "colosseumet". Häftigt va?

Förutom att jag nu blivit ännu mer nervös har jag gjort två saker häromdagen.

1/ Anmält mig till säsongens sista tävling för mig, Hässelbyloppet. En mil ska springas.

2/ För att starta tävlingssäsongen 2017 passade jag på att anmäla mig till Tunnel Run 25 mars. Ett invigningslopp i nya Citytunneln innan de öppnar för trafik. 8 km ska det springas den gången.

Min hälsa känns idag mycket bättre än i går, tackar som frågar, och förhoppningsvis sämre än i morgon, om man säger så. Så jag är försiktigtvis positiv att jag är helt tävlingsklar om nån dag eller två. Eller tre.

Hursomhelst tänker jag bara vila resten av veckan men framåt fredag skaka liv i kroppen igen med lite testsim i havet, nån kortare lugn löptur och såklart en cykelrunda för att testa hyrcykeln.

Cha, hörs i morrn.