Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, mars 07, 2007

Halvt "Goddag yxskaft"

Anna Grönlund svarade inte genom att returnera min mailförfrågan. Anna Grönlund tog sig besväret att istället ringa till anspråkslösa ”petit moa”. Detta trots att hon ännu inte påbörjat sitt jobb på BR. Det tycker jag var mycket hedervärt.

Jag vill särskilt nämna att min förfrågan till henne var synnerligen artigt och formellt hållet, men angående BR:s diskriminering av media så ville jag helt enkelt veta hennes inställning i frågan.

Svaret blev ungefär som rubriken. Hon ville inte på något sätt kommentera BR:s agerande, vilket jag egentligen inte hade väntat mig, hon har ju inte ens börjat där och bör således inte haft någon inblandning i beslutet.

Däremot, vilket jag tyckte var en aning undfallande, vägrade hon blankt att deklarera sin egen ståndpunkt på min fråga om hon själv tyckte det var okey att utestänga en journalist från en branschtidning.

Nåväl, jag förstår att hon vill hålla en låg profil utan åsikt tills hon faktiskt börjar sin tjänst på BR. Då får vi förhoppningsvis svar på allehanda frågor.

Som jag skrivit tidigare, jag tror hon blir en utmärkt representant för hela vår bransch under förutsättning att hon får det stöd hon förtjänar av alla konservativa bussgubbar.

Men jag är lite osäker på om alla verkligen förstår hur tragiskt det är att BR avslår en begäran från en journalist att bevaka tillställningen. Jag har läst förfrågan till BR från journalisten Staffan Sävenfjord, och jag har även läst BR:s svar till honom.

Hade det här handlat om en lite större och tyngre organisation så hade det varit fullt pådrag i både TV och dagstidningar. Jag lovar, det här är allvarligare än du tror.

Det här handlar delvis om demokrati och på något sätt känner jag mig illa berörd av BR:s handlande.