Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, maj 29, 2007

Inget allvarligt

Stort fotbollsderby i Stockholm. AIK vs DIF. Inga intressanta lag. Men ändå. Folkfest och många poliser.

I morgontidningen dagen efter, dvs idag, kan vi läsa om det befarade våldet. En polis berättar för tidningen: ”-ett antal Djurgårds-”supportar” förstörde ett antal bilar samt en tunnelbanevagn som fick tas ur trafik, men det var inget allvarligt”.

Hallå Polisen! Hallå politiker! Hallå någon! Anses det inte längre vara allvarligt att förstöra bilar och tunnelbanevagnar? Sen närdå? Sen Moderaterna tog över, eller är det ett allmänt försvagat allmänomdöme som plötsligt drabbat vår poliskår?

Jag blir minst sagt förbannad. Nu ska jag passa på att gå ut och sabba grannens Toyota. Han skrev för tio år sedan ett brev till kommunen och ville ha bussförbud på vår lilla obetydliga gata. Vår buss, vi hade bara en på den tiden, störde honom sa han. Han fick vrida två gånger på ratten för att komma in genom sitt grindhål. Gubbjävel, nu kan jag sparka på hans bil.

Inget allvarligt alltså. Men det vore härligt.