Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, maj 28, 2007

Tillbaks till vardagen igen

Vilken seglingshelg! På torsdagkvällen mastade vi på och på fredagsmorgonen gjorde vi resten för att få båten ship shape innan vi lämnade vår natthamn på Lidingö.

Kompis Norrmannen blev trött efter fyra dagars hårt bankarbete så han kröp ner i akterkojen medan jag seglade via Kanholmsfjärden till klassiska seglingsmetropolen Sandhamn.

En läcker middag på Seglarbaren inmundigades på kvällskvisten. Hjortonsadel med en sås som var god men som hade ett svårt namn.

Många äckligt dyra båtar att titta på efter maten. Vem vill ha en 80-fotare? Inte jag.

På lördagen bar det av i stundtals hård kryss till Utö. Bastu och sedan middag i båten. Oxfilé tillagad av kompis Norrmannen. Rött vin därtill.

Söndagen bjöd på en fullständigt spegelblank Mysingefjärd. Då menar jag spegelblank. Urtjusigt men föga tilltalande för två seglingssugna herrar i den gyllende medelåldern.

Så det blev till att gå för motor. Eftersom det då gick undan rätt kvickt hann vi med att angöra även Nynäshamns gästhamn där en synnerligen god glass inköptes för omedelbar konsumtion.

Därefter kom vinden så vi fick segla några timmar innan vi till slut slog en knut i hemmahamnens trygga boj.

På måndagsmorgonen fick jag sedan mitt straff som jag tog emot som en man. Massor med papper, fakturor, lappar och annat skräp hade under dessa få dagar samlats på skrivbordet. Du vet säkert själv hur det är. Arbetslusten har väl varit ”så-där” idag. Men det är bara att bita ihop och invänta nästa seglingstillfälle.

SkeppÓhoj!