Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, juni 20, 2007

Falskt beröm

Häromdagen ville jag vara snäll och säga hyggliga saker om bussmärket Setra. Idag vill jag inte det. Efter blott 19 tusen mil på en två år gammal Setra rasar kopplingen. För andra gången.

Oh nej, inget onormalt med det inte. Handhavandefel, eller snarare fothavandefel, är den sannolika orsaken. I så fall vete tusan om vi törs ha kvar en modell med så klen uppbyggnad av vitala delar att den inte tål att köras i Stockholmstrafiken.

Inte nog med det. Enligt vår bussdoktor kostar detta kopplingsbyte nästan dubbelt så mycket som på t.ex en Volvo. Den här räkningen lär landa på minst 25 tusen plus en hel dags missade intäkter.

Vilken himla tur att jag vunnit 5 miljoner och kanske lite mer idag. Då kanske jag kan ”casha” en ny t.ex Volvo. Eller Scania eller egentligen vilket märke som helst, bara den håller att användas på normalt sätt.

För en buss som kostar treochenhalv mille, och hundratusentals kronor mer än för en likvärdig av annat märke, har man rätt att bli förbannad.

Märks det förresten att jag är lite irriterad?