Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, juni 24, 2009

Stulen demokratrirapport

Vi kanske är lite för mesiga i Sverige. Längre söderut vet man hur man ska protestera så det märks. Nedanstående text har jag stulit från min lillebrors blogg. Han är bosatt i Bryssel och vet hur Europa ska skötas. Så det så.

Visserligen är han min lillebror, 15 år yngre, men han är både längre och framförallt några kilo tyngre än vad jag är. Här är hans rapport från maktens boning.

Stoppa pressarna! Traktorer i Bryssel!
Nyss hemkommen från ett lunchbesök på Svenska kyrkan. Ärtsoppa och fläsk. Hoppade pannkakan, grädden och sylten idag, av för vissa känd anledning.

Men det var inte det jag skulle berätta. Hela staden är blockerad av - traktorer! Folkfest! Om jag fattat saken rätt är det ett ohemult stort gäng mjölkbönder, varav väldigt många verkar vara tyska, som åkt till Bryssel för att demonstrera. Av säkerhetsskäl - EU-toppmöte idag - släpps de inte nära makten utan får hålla sig kring och i Cinquantenaire-parken, dvs precis utanför Svenska kyrkan.

Brysselborna är luttrade och vana vid att trafiken korkar igen. Är det inte ylande poliseskorter är det människor med plakat, långtradare eller traktorer som korkar igen staden. Det är faktiskt lite folkfestvarning där ute nu!


Själv vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Lite ballt är det. Demokrati i ett nötskal, typ. Eller på sin spets. Jag höll sånär på att skriva demokrati i ett mjölkglas, men det hade ju kunnat tolkas som nedlåtande, vilket inte är min avsikt. Tvärtom, faktiskt.