Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, februari 25, 2010

Mittåt, fel info

Hm, häromdagen skrev jag om SL:s oförmåga att lösa bussbristproblemet. Nu visar det sig att det var MTR, alltså företaget som är operatör för T-banan som är skurken i dramat.

De har i sin tur avtalat med ett bussbolag som ska sköta ersättningstrafiken vid T-banestörningar. Här kommer utdrag från en artikel i branschtidningen Res och Trafikforum:

…. För sådana här tillfällen har MTR ett avtal med Westin Buss om ersättningstrafik vid trafikstörningar. Men bussbolaget hade ingen möjlighet att transportera flera hundra tusen resenärer varför endast viss trafik kunde ersättas med bussar. "– Vi har alla bussar som finns ute i trafiken och dessutom har SL kallat in bussar från den ordinarie trafiken för att så gott som möjligt klara T-baneresenärerna", säger Kenneth Johansson, vd för Westin Buss.
------–
"Men vi kämpar på, vi lägger ner alla resurser som någonsin finns och det gör samtliga som är delaktiga i Stockholms kollektivtrafik. Vi gör precis allt som är möjligt att göra", säger Kenneth Johansson.

Detta är således inte sant, eftersom varken vi och många andra bussbolag aldrig ens fick frågan om vi kunde hjälpa till.