Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, februari 28, 2013

Oj, en sån dag till och jag smäller av

Dagens skidåkning var definitivt skidåkningens skidåkning. Sätt ner mig varsomhelst i världen, ingen annan skidåkning, oavsett ort slår dagens första nedförslöpa i Sportgastein.

Solen lyste från klarblå himmel, en lätt bris bakifrån, helt nypistat som ett manchestertyg, lagom lutning och så pang, fullt ös i stora härliga svängar. Dessutom med full kontroll. Oj, vilken urladdning.

När jag kom ner kunde jag lätt byta bort hela bussbolaget mot en brandbil som kunde släcka mina brinnande lårmuskler.

Men som du vet, ett bra gym, och en bra tränare har sett till att eldsvådan i låren slocknade av sig självt rätt snabbt.

På kvällen hade vi jubileumsmiddag för våra gäster, ty det var ju faktikt den 20:e resan vi gör denna gång.

Jag fick i gåva denna fantastiska vindflöjel, som nog mäter bortåt halvmetern i bredd, och trot om du vill, men gubben på busstaket är faktiskt jag. En bild som en smed skurit ut i plåten med laser.