Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, december 17, 2015

En rapport från pool position

Igår var det träning igen. Spinning med Team Rynkeby.

Den här gången med Jossan, Josephine, som spinnfröken. Hon är en av medlemmarna i teamet tillika spinningsledare. Normalt sett är hon väldigt snäll, rar och timid. Men igår blev hon plötsligt väldigt grym.

Jossan in action som spinningsfröken

Jonas, teamet kapten och ordinarie spinningsledare på våra pass, och jag satt i pool position, alltså mitt framför Jossan. Mest för att tjejerna bakom om oss skulle få titta på två snygga och bredaxlade killar så att de skulle glömma smärtan som Jossan ämnade plocka fram inom oss. Jag skulle kalla det en gentlemanna-placering i avsikt att skydda kvinnor och barn. 

Jossan körde hårt med oss. Intervaller såklart. Slutet var jobbigast, då körde vi två och två. Då skulle vi upp på pulsmätarens röda fält. Eller skulle och skulle, jag hamnade där i alla fall. 

Fullt ös medvetslös i 30 sekunder, sen vila 30 sekunder medan parkompisen drog ekipaget vidare, sen fullt ös igen i 30 osv osv 10 gånger vardera.

Jonas och jag vann spurten. Det blev en jämn kamp med Jörgen, Ludvig och Victor till vänster om oss. Else Marie och någon till försökte hänga med på högerflanken. Men nej, Jonas och jag körde ifrån dom alla.

Tjejerna bakom oss, bl.a Lotta R och Jannica hade inte en chans att hänga med i den otroliga hastighet som Jonas och jag tillsammans drog upp på målrakan.

Så kort sagt, gårdagens spinningsvinnare blev …tada….Jonas och lilla jag.

Det har blivit kul att gå på spinningsträningarna. Vi får se om jag tycker det efter årsskiftet, då börjar vi med något som heter Giro 4. Det beskrivs såhär: Giro 4 är ett oerhört tufft och cykelnördigt spinningpass. Det har utvecklats tillsammans med Mattias Reck som är tränare för WorldTour-laget Giant-Alpecin.