Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, augusti 25, 2007

Dårar

”Se upp för dårarna” är en svensk film som har fått lite priser. Vill bara lite anspråkslöst berätta att en av statisterna i filmen jobbar på StockholmsBuss som chaufför. Svempa kallas han. Jo, det är han som ger trafikbrottsliga råd till mig. Självklart spelar han polis i filmen. En klart felaktig casting. En polis måste vara moraliskt felfri. Aldrig ens fubba med olagliga genvägar.

En replik har han och den sätter han klockrent. I resten av scenen har han ett minspel, filmat i närbild, som består i ett menande ögonkast till sig kollega.

En klart lysande talang som inte står Persbrandt efter. Svempa har även spelat snickare i en Björn Skifs-film om ett ruttet hus och så har han setts som läbbig gangster i en TV-serie plus en hel massa andra produktioner. Jag är glad att han jobbar på mitt företag och inte på Dramaten.

Apropå kultur. Nu har jag även läst sista delen i Stieg Larssons trilogi om Lisbeth Salander, Mikael Jävla Blomkvist och Erika Berger. Om du inte orkar läsa dem så kan jag berätta följande: Lisbeth dör inte, Mikael dör inte och Erika dör inte heller. Däremot är det rätt många andra som dör, den sista tämligen spektakulärt och ovanligt.

Jag har skrivit det tidigare, böckerna är väldigt läsvärda, men läs de i rätt ordning, annars blir det pannkaka.