Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, augusti 18, 2007

Semestersammanfattning

Snart åter i tjänst. Här kommer en kort semestersammanfattning:


*Två dagar på Kolmården med barn och barnbarn.


*Segelbåten på rymmen. Upphittades och bärgades precis innan elaka klippor.


*Målade 1,5 trädgårdsmöbelstol. Det kommer ju fler somrar så varför ha bråttom?


*Magbesvär. Akut läkarvård via gräddfilsförsäkringen fixade problemet.


*Amatördoktor. Medicineringen gav mig biverkningen Nässelfeber när vi befanns oss i Nynäshamns gästhamn. En ickekul händelse.Telefonkonferens med vårdsverige löste problemet på två dagar.


*Motorstopp på Mysingefjärden precis innan angöring på Utö. Rätt knepigt att segla in i en fullsatt gästhamn så jag avstod från den underhållningen. Meckade lite så vi ändå hackade oss in till kaj för motor. Igensatt bränslefilter. Igen. Nu lovar jag att byta filtret innan hon går i sjön nästa år.



*Besökte kompis Norrmannen med familj på en ö i yttersta havsbandet. Stugan de bodde i har dekorerats av Evert Taube som dessutom skrev Havsörnsvalsen i denna stuga. Respekt.


*Såg två Havsörnar ”lajv”. Mäktiga flygfän. Visade sig att det är vuxenpoäng på att ha sett livs levande Havsörn.



*Läst 1197 boksidor fördelat på två Stieg Larssonromaner. Rekommenderas. Men läs de i rätt ordning. Nu ska jag klämma den sista delen av hans trilogi.


*Sista seglingsdagen bjöd på fantastisk segling. Äntligen. Det har överlag varit usla seglingsvindar för oss. Med fantastisk segling menas när båten seglas i absolut toppfart och det inte ens går att trimma en tiondels knop ytterligare. Fråga de berömda seglarna Mange Ohlson eller Roger Nilsson om du vill veta mer. De fattar känslan, för det är samma känsla oavsett om du seglar i super-duper-elit-divisionen eller i lägsta semester-cruising-divisionen dit jag räknas.

*Semesterns sista lördag och söndag ägnades åt att vara hundvakt. Klart jobbigare än att passa barnbarn. Barnbarnen bits i alla fall inte när man leker.

Ja, det var väl i stort sett hela semestern i kortform. Intressant va?


På söndag kväll börjar allvaret. Första tennismatchen för säsongen. Jag känner mig fet, ful, otränad och lika spänstig och rörlig som ett fyllt oljefat.

Efter matchen är det dags att jag ställer om mig själv i ”working mode”. Ska bli ”jättekul”. (sista meningen flödar av ironi)