Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, augusti 15, 2007

ISO-bluffen

Semester har den fördelen att då kan man läsa ikapp sig i diverse tidningar. Sveriges ledande bussbranschtidning, Tidningen Bussbranschen, slår i senaste numret upp en stor artikel om den s.k. ISO-bluffen.

Där berättas att många bussägare låtit ”sig luras”, att för hundratusentals kronor låta ISO-certifiera sina företag.

Att få en ISO-certifiering är ingen lek. Massor med tid och energi går åt, förutom att betala snuskigt dyra avgifter till diverse skumma konsulter.

Och för det får man…ingenting. Inga nya kunder och definitivt inte bättre lönsamhet.

Men herrejesus, det är ju meningen att man ska använda den hjärnkapacitet som varje levande människa får med sig vid födseln. Jag tror inte att alla har fattat den poängen.

Det är tillåtet att tänka själv, det är tillåtet att göra egna bedömningar och det är tillåtet att fatta egna beslut.

Gör man det, och det har man väl gjort om man certifierat sitt företag, så ska man ta mig f… inte gå ut och gnälla över det värdelösa med ISO. Tig och lid. Det är det som gäller om man själv fattat ett felaktigt beslut.

Mitt företag är inte ISO-certifierat och det kommer heller inte att bli det. I vår affärsidé ligger inte den kundgrupp som eventuellt, alltså eventuellt frågar efter det.

Jag kan däremot garantera att mitt företag i många fall är tjugo gånger bättre än vissa av de företag som köpt sig en fullständigt värdelös ISO-certifiering. Så är det bara. Kan vara bra att veta.