Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, februari 08, 2009

Snälla, snälla, snälla

Som bussbranschens inofficiella språkrör i musikfrågor ligger det nu på mina axlar att recensera första deltävlingen i den svenska melodifestivalen. Lite kortfattat blev bussbranschens samlade uppfattning följande:

Melodi nummer 1: dålig
Melodi nummer 2: dålig
Melodi nummer 3: dålig
Melodi nummer 4: dålig
Melodi nummer 5: dålig
Melodi nummer 6: dålig
Melodi nummer 7: kanonbra
Melodi nummer 8: dålig

Programledarinsats: toppenbra. En värdig efterträdare till Kristian Luuk. I alla fall för alla oss som har en uns av humor i kroppen.

Den första deltävlingens bästa låt var alltså Snälla, snälla, snälla framförd av Caroline af Ugglas. Expressens utropade SKANDAL, är ingenting mot skandalen att Carolines låt inte gick direkt till slutfinalen.

Å andra sidan, valde Expressen verkligen rätt ord, SKANDAL, för att beskriva att svenska folket inte fattade regelverket? Vari bestod skandalen? Att det var ett onödigt tillkrånglat röstsystem eller att svenska folket fattar trögt?

Nu tror du kanske att jag gått emot mina principer att inte läsa den blaskan. Det har jag inte, men jag hörde och såg diskussionen på TV i morse.

Självklart har jag en form av relation till denna jättehärliga sångerska/människa Caroline af Ugglas. När hon och Heinz gifte sig för rätt många år sedan, så behövde de ett bra bussbolag som skulle köra bröllopsgästerna till och från kyrka och festlokal. Valet föll då på StockholmsBuss. Inte helt otippat kanske.

Som betalning valde vi inte pengar, utan istället ett signerat och värderat konstverk av någon släkting till henne. Som framgått i TV är Caoline inte som andra och sålunda tycker hon det är roligare att betala saker med andra saker än pengar.

Självklart finns detta konstverk lagligen infört i företagets inventarieförteckning. Så där råder inga som helst konstigheter bokföringsmässigt.

Tilläggas kan också att dotter Sofia tagit sånglektioner av denna Caroline liksom att samma dotter Sofia även köpt två av Carolines egna konstverk. Hon är ju förutom sångerska även en målande konstnär.

Nu är det ju så att även Carolines konst inte är som andras, så därför skulle jag inte sätta upp hennes tavlor i mitt vardagsrum, men de passar utmärkt hemma hos min dotter. Som inte är konstig.