Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, februari 19, 2009

Tjänsteresa

Om några dagar är det dags för årets roligaste tjänsteresa, vår traditionella sportlovsresa till landet med de höga bergen och där man joddlar joddeladeli-joddeladela i all oändlighet.

Testar nu material för fullt. Se här bara på bastestet, jacka, pjäxor, hjälm och glasögon.

Den nya hjälmen, min julklapp från barnen, den är ball. Blev dock lite orolig när jag läste bruksanvisningen för den. Många pekpinnar som rör själva hjälmens handhavande och så några ytterst märkliga pekpinnar:

”Åk aldrig under påverkan av alkohol eller droger”. Vad har det med hjälmen att göra? Påverkas hjälmens slagtålighet om man tager sig en öl till lunch? Nu kommer just jag naturligtvis inte att göra det, men någon annan med hjälm kan ju göra det. Räknas Ipren och Alvedon som drog?

”Bär aldrig något vasst eller hårt under hjälmen”. Hm, hur tänker de där? Har det hänt att någon gjort det, och i så fall, hur fick det plats?

Här en bild från testlabbet, men du måste såklart använda din fantasi. Det kan bli jobbigt, men gör ett försök.
Tänk bort fikabord. Tänk snötäckt berg. Tänk bort lampa. Tänk strålande sol. Tänk bort fikabordsstol. Tänk brant backe. Tänk bort plastgolv. Tänk pudersnö. Tänk bort kontorsmiljö. Tänk tjänsteresa.

Förresten, vad ska du göra på ditt jobb nästa vecka?