Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, januari 01, 2016

Mitt 2015 i ord och bild

2015 blev mitt bästa idrottsår någonsin. Året då Mr Ego bl.a insåg att det var dags att öka på träningen och ha ännu roligare på idrottsfronten. Prova lite nytt. Testa nya saker. Nya utmaningar. Trots att jag 2016 blir pensionär.

Några siffror som kan vara kul att kolla på. (2014 inom parantes)

Antal tränings- o tävlingspass: 292 (224)
Antal tränings- o tävlingstimmar: 485 (315)

Så här fördelades mina aktiviteter.




Januari
Året börjar katastrofdåligt. På årets andra dag blev det ambulansfärd till akuten. Troligen matförgiftning. Men efter några dagar var det full fart på gubben igen.



Träningen med Team Rynkeby fortsätter. Vi kör spinning två gånger i veckan.



Februari
Nu blev jag het, riktigt het.Två tidningar publicerade artiklar om mig och cyklingen till Paris.




Startade min karriär som simmare. Anmälde mig till en crawlkurs.



Och den tuffa träningen med Team Rynkeby fortsatte.



Mars
Mitt företags sedvanliga skidresa till Österrike avlöpte som den skulle. Inga konstigheter.


Nu taggade vi tydligen upp vår träning. Lyckades spränga min maxpuls. Vill du veta hur, kan du läsa om det HÄR.

Dags för utecyklingspremiär med Fredrikshof.


Efterlängtad. Om den turen kan du läsa HÄR.

Den här månaden gick jag lite överstyr. Anmälde mig till Stockholm Triathlon. Jag som inte ens kan simma crawl. Och springer lika långsamt som en myra med brutet ben.


Började crawlkursen tillsammans med svärson Jonas.


Dags för premiärcykling med några från Rynkebyteamet. HÄR kan du läsa om den.


Dags för ännu en premiär. Den här gången cykling med Fredrikshofs Audaxgrupp. HÄR kan du läsa om den.

April
Våra Rynkebycyklar levererades. Äntligen.


Samtidigt fick jag ett personligt och jättetrevligt brev från Mr Vittorio Truffatori på Bianchi. HÄR kan du läsa det.

Redan i april kom året första bonk. Beskrivs i sin helhet HÄR.


I april lärde jag mig lite mer om cykelvård. HÄR.

Upplevde kosläpp för första gången och en cykeltur som höll på att sluta i katastrof. HÄR finns berättelsen.


Team Rynkeby gick också i bräschen för att utmana den s.k. stilpolisen med sponsrade strumpor från Happy socks. Samtidigt önskade några att jag skulle kräkas. HÄR finns den berättelsen.


Maj
Lite plötsligt startade jag en rejäl genusdiskussion på nätet. Det var inte riktigt meningen. HÄR kan du läsa varför.


Pariscyklingen börjar närma sig och vi i Team Rynkeby tränar fullskaligt, dvs även med depåstopp hos teamets fantastiska coreteam. HÄR hittar du den berättelsen.



Slog nytt rekord i marklyft, 140 kg. Rätt tungt. Hade som mål 150 kg, men gav upp det målet efter råd från min gamle PT, Tommy. För stor skaderisk inför Pariscyklingen ansåg han. Jag trodde honom. HÄR finns till och med en liten film på rekordlyftet.



Juni
Nu börjar liksom säsongen. Första riktiga rejset blev Halvvättern med Fredrikshof. Ett fantastiskt lopp med ett för mig rejält hastighetsrekord. Race report HÄR.


Så blev det dags för ett av säsongens höjdpunkter, Vätternrundan. På sätt och vis ett magiskt lopp. En lång race report hittar du HÄR.


Dagarna rullar på och spänningen stiger inför Pariscyklingen. Sista träningen med teamet får jag avbryta efter några kilometer pga ekerbrott. Surt som attan, men jag genomförde träningen ändå, fast på egen hand. HÄR kan du läsa om hur det gick till.



Juli
Så kom den då. Dagen med stort D. Dagen som jag kämpat för och siktat mot i nästan ett helt år. Cyklingen till Paris. En helt igenom fantastisk och omtumlande upplevelse. HÄR kan du läsa en sammanfattning. Vill du läsa varje-dag-rapporterna får du leta dig tillbaka i min blogg.



Efter hemkomsten rullade dagarna på med mer cykling och allmän träning. Bla var det dags att börja fokusera på min triathlondebut i augusti. HÄR berättar jag om min första triathlonträning.



Augusti
Så var det dags för nästa stora utmaning, Mälaren Runt 31,5 mil. Fullständig race report HÄR. Ännu en magisk tillställning som jag gärna och ofta hämtar minnesbilder från.


Premiärdags igen. Nu i triathlon. En fantastiskt kul upplevelse. Kommer helt klart att köra fler såna tävlingar. HÄR hittar du den race reporten.


September
Nästa cykellopp blev Roslagshösten. Vi körde ett gäng i mitt eget team, Team Mellanmjölk. Loppet gick i våldsamt spöregn från start till mål. Men det var lika kul för det. HÄR berättar jag om det loppet.


I september fick jag även beskedet att jag blivit uttagen till Team Rynkeby Stockholm 2016. En fantastiskt kul och härlig känsla att få vara med om den upplevelsen ännu en gång.



Dags för N+1. En vintercykel inköptes för att kunna fortsätta cykla även under hösten och vintern. Den går under benämningen Postcykeln.


I sluter av månaden blev jag fotomodell och vandrade i fjällen med kära hustrun plus några till. Vill du läsa om det hittar du det HÄR.


Oktober
Mer cykling, rätt mycket cykling,  i huvudsak ihop med Fredrikshofs Audaxgrupp. Lite kulturella evenemang besöktes tillsammans med hustrun. Och så blev det ännu ett lopp. I löpning. Hässelbyloppet 1 mil. Gick förvånansvärt bra. Race report HÄR.


Oj, höll nästan på att glömma. Bokade in mig på ett triathlonläger på Mallorca i månadsskiftet april/maj 2016. Va kul det ska bli!

Hustrun och jag avslutade månaden med en långweekend i Rom. Romantiskt var det tänkt att bli. Det gick väl sådär. Blev rejält sjuk, fick dunderspruta och var på benen 24 timmar senare.



November
Ännu mer cykling. Nu började även träningen med Team Rynkeby. Spinning på onsdagar och ett tufft styrkepass på söndagar. Kommer att göra susen inför kommande säsong.


Blev som vanligt utnämnd till Årets Pappa av en helt igenom opartisk jury bestående av mina barn. Men de tog naturligtvis ingen som helst hänsyn till släktskapet vid utnämningen.

Gick cykelmekkurs och ökade min träningsdos ännu mer. Hade företagsmästerskap i boule. Vann inte. Det här året heller.

Avslutade månaden med en simtävling. Kul som attan. HÄR kan du läsa om den. Om du vill.


December
Märkligt nog ännu mer cykling med blandade resultat. Några krascher, en bonk, lite kultur och ännu mer träning. Rätt mycket mer träning faktiskt. Det finns en anledning till det. 2016 kommer att kräva mycket av mig.

Återkommer med mitt säsongsupplägg när allt är klart som jag tänkt mig det hela.

Om du orkade läsa ända hit. Grattis, du är värd en belöning.