Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, januari 13, 2016

Spinning. Giro 4. Premiär. Superkul.

Du vet vad ett spinningspass med namnet Giro 4 är va? Inte? Här är en beskrivning:

Försäsongspass i fyra delar för cyklister. Giro 4 är ett oerhört tufft och cykelnördigt spinningpass. Det har utvecklats tillsammans med Mattias Reck som är tränare för WorldTour-laget Giant-Alpecin. Giro 4 är uppdelat i fyra perioder och pågår i 24 veckor. Passet riktar sig cyklister och mycket rutinerade spinnare. 

Idag började vi i Team Rynkeby Stockholm att köra det här programmet. 90 minuter stentuff spinning.

Det är nedsläckt till mysbelysning och därtill 
suggestiv och pumpande musik på rejält hög nivå.

Passet var på något sätt verklighetsanpassat och ganska varierat med intervaller bestående av både tunga "uppförscyklingar" med låg kadens och tungt motstånd, som följdes av "plattcykling" med hög kadens. Sen mellan varven kortare återhämtningar och så avslut med 20 minuters "distans" i jämnt tempo med hög kadens.


Min pulskurva under passet. Ganska hög under större delen av passet.

När jag skriver det här har jag precis kommit hem. Benen känns väldigt sega just nu. Med viss rätt får man väl lov att säga. Det här var mitt 10:e träningspass de sista 7 dagarna, så i morgon blir det en välförtjänt vilodag.

Den här spinningen är inte bra bara för cyklingen. Den är bra för både min löpning och simning. Dessutom är det snart dags för mitt företags årliga skidresa till Österrike. Då gäller det att vara på topp.

Vill du hänga med dit? Vi har platser kvar. Kika in HÄR vettja. Du får specialpris, typ sista minutenpris. 2000 spänn i rabatt per person.