Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, januari 25, 2016

Veckovila med fusk

Just idag började min så viktiga vilovecka från träning. Helt i enlighet med mitt nya träningsprogram, fullt ös i tre veckor och sedan en vecka med vila eller väldigt lätt träning typ rörlighetsträning. Inte fel för min rätt stela kropp.

Jag började viloveckan med att fuska lite. Kunde inte hålla fingrarna borta från syltburken, som någon så träffande kommenterade saken. Rätt kul sagt.

Min crawlkurs på måndagar kan man ju inte hoppa över. Hur skulle det se ut. Men jag vilade lite i alla fall.


Innan vilan så var simträningen rätt tuff idag. Det blev många 25:or. Idag fick jag en liten aha-upplevelse som gjorde att min simning plötsligt kändes betydligt mer harmonisk än tidigare. Lite trista att det faktiskt är vilovecka så jag inte kan träna på det lite mer innan nästa måndag.

Sen fuskade jag lite till.

Från simhallen bar det sedan iväg till tennishallen för match i gubbdubbelligan. Man kan säga att det var en prestigematch som inte heller kunde missas. Hur skulle det se ut.

På ena sidan nätet Peter från Team  Rynkeby Stockholm årgång -13 och -14. På andra sidan Petit Moa Team Rynkeby Stockholm årgång -15 och -16. En oerhört viktig match.

Jag kände tyngden på mina axlar från mina teamkamrater. Som i och för sig inte hade en aning om denna verkligt viktiga idrottshändelse, men om de bara hade vetat om den, så är jag säker på att de K-R-Ä-V-D-E en vinst.

För att göra en lång historia kort, jag gjorde inte mitt team besviket.


Men i morgon är det garanterat träningsfritt, men på onsdag blir det fusk igen. Då är det spinning Giro 4 med teamet. Det kan man ju inte missa. Hur skulle det se ut.

Men sen blir det träningsfritt ända fram till söndag då det blir ett styrkepass med teamet. De passen är inte nådiga, har jag berättat det? Vidriga, det är vad dom är. Men de kan man ju inte missa för den sakens skull. Hur skulle det se ut.

Så ser min vilovecka med fusk ut den här gången. På måndag är det ny vecka med rejäl träning igen.