Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, september 10, 2007

Bajen rules

Shalalala, shalalala H-A-M-M-A-R-B-Y. Jag har stått i klacken. Mitt i dessutom. Men nu snackar vi inte fotbollsklacken utan hockeyklacken, Bamsingarna.

I helgen var det träningsturnering i Ånge. Race-ade upp med bilen i lördags morse, och kollade in finalmatchen på eftermiddagen. Bajen vann. Titta gärna in på Hammarbys webbsida, du hittar länken ute till höger.

Visste du att Hammarby hockey har Sveriges trognaste klack? Till denna träningsturnering 45 mil norr om Stockholm och i en liten gudsförgäten håla som heter Ånge, hade ca 15 supportrar tagit sig för att heja på sitt favvislag. De lät som 100.

Men usch vilka fula ramsor de har i sin repertoar. Inget för småbarnsöron precis. Men likväl stod Ånges unga garde och tittade med stora tefatsögon på denna i dera ögon utomjordiska klack. Stora läbbiga farbröder klädda i grönt och med ölburkar i händerna sjungande fula ord.

Men de är rätt harmlösa ändå, Bamsingarna, i all vänskaplighet stoppade de bl a alla bilar i Ånge och bjöd på kakor. Det uppskattades av befolkningen.

På kvällen hade vi i styrelsen grillparty med boysen och sedan var det bankett på hotellet. Efter att ha kollat in Bajens söndagsträning i hallen i Ånge race-ade jag hem igen. Attans så vackert det är i Norrland förresten.

Nu ska jag berätta en grej som du bergsäkert inte hade en aning om. Det var min pappa som 1959 kom på idén med reklam på hockeytröjor.

Synd att han inte fick provision på all tröjreklam, då hade jag inte varit bussgubbe, då hade jag varit rik.