Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, mars 21, 2009

Fyra saker om besöket på TUR

Hemma igen från besöket av TUR mässan i Göteborg. TUR står för Turistmässan, dvs allehanda destinationer ställer ut för att visa reseköpare vad de har att erbjuda. Fyra saker av värde inträffade:

Tre små gummor..
…skulle gå en gång. Du känner till visan, eller hur? I Noras monter fanns verkligen Tre Små Gummor. Dock inte vilka som helst, gumma nr 1 vad juniormästare i armbrytning, gumma nr 2 var svensk mästare i armbrytning och gumma nr 3 var världsmästare i armbrytning.

De hade lite problem att hitta besökare som ville testa armbrytning. Det var inga som ville. Eller tordes. Dock inte dotter Sofia som inte fegade ur utan tog sig an en av gummorna. Sofia hade lite svårt att matcha henne, det måste tyvärr sägas. Men kan hon så kan jag, tänkte jag.

Jag valde Svenska Mästarinnan för min fajt. Kolla bilden, du ser att jag i början hade ett litet men ändå ett övertag. Du ser också hur hon fick kämpa hårt med gubben.
Men nu har jag ju som du vet haft en avsliten hälsena som ännu inte är helt läkt. Den muskeln går diagonalt genom kroppen och löper ut i höger axel. Det innebär att min högra arm för närvarande är klart svagare än normalt. När samtidigt bordet inte var i korrekt höjd i förhållande till min längd, så var jag tvungen att ge henne matchen. Men hon var allt lite röd i ansiktet, det tycker jag nog. Dessutom hade jag kavaj, det hade inte hon.

Limousine
Hittade Ljungkilebuss hemliga projekt som nu offentligjordes. De satsar på limousineverksamhet på västkusten. Om det kan man förmodligen tycka vad man vill om, men klassiskt ståndsmässigt åker man i alla fall. Se här så fint jag passsar in i Ljungkiles nya limousinemiljö.
EvoBus
Alltid lika trevligt att komma till EvoBus och Setras monter. Det går liksom inte att komma ifrån. Blev dock ingen affär denna gång, vilket heller inte var avsikten med besöket.

Glass
Som belöning att vi klarade av att besöka Göteborg utan synbara psykiska skador så begick vi årets glassätarpremiär. Vi testade Magnums nya lyxglass, namnet har jag glömt. Fem kronor dyrare, mindre glass och paketerad i en lyxig kartongförpackning. Ej värd sitt pris, jag kommer att hålla mig till de sedvanliga ”glarrarna” som är fem spänn billigare.