Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, april 23, 2008

Timelleffekten

Så lätt det blir fel när man ska leka Martin Timell. Igår kväll skulle jag enkelt fixa en hylla till båten. Då hände det grejer minsann.

Jag ska nu på ett enkelt och pedagogiskt vis med bilder visa händelseförloppet:

Bild A: träskiva med sträv kant. Oförsiktig snabb handledsrörelse utmed kanten. Ett helt gäng med stickor tränger in i höger lillfinger varvid de flesta manuellt kunde borttagas av offret själv.
OBS. bilden är en rekonstruktion i efterhand av händelseförloppet.





Bild B: två kvarvarande stickor var omöjliga att ta bort utan läkarvetenskapens medverkan. Akutmottagning uppsöktes via min ”gräddfilsförsäkring”.



Bild C & D: skadan var så allvarlig att de tunga sakerna plockades fram av en förtjusande söt sjuksköterska som inte strejkade. Manlig läkare (puh, vilken tur) kommer och lägger bedövning och skär sedan med ett snabbt snitt upp fingret och utplocka snabbt tvenne elaka stickor.





Bild E: slutresultatet. Hela besöket från mitt inträde på mottagningen tills jag lämnade den gick på exakt 25 minuter. När jag gick satt det fortfarande kvar folk i väntrummet som satt där redan när jag kom. Gräddfilsförsäkring, jojo. Skammens rodnad lyser nu på mina kinder.


Jag mår nu efter omständigheterna rätt bra. Känner dock att en sjukskrivning på nån vecka eller två skulle påskynda läkningsprocessen betydligt.