Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, april 26, 2008

Tunggung

I går kväll var jag och hustrun på konsert i Konserhuset i Stockholm. Du vet den där fulblå sockerbiten i Stockholms city.

Vi lyssnade på Volgograds Filharmoniska Orkester, med Eduard Serov som dirigent och Rolando Saas som konstergitarrist.

Jo du läste rätt, Volgograds Filharmoniska Orkester. Jag, George D, var på konsert med VFO. Ingår i vår familjeinterna kulturutbildning för en musikalisk mångfald och kulturrik ålderdom.

Man kan säga så här: Stones rockar betydligt fetare, men Rolando Saads avslutningsnummer Concierto de Aranjuez, gav mig faktiskt lite gåshud. Rackars vad han satte det stycket.

Bandet, eller f´låt orkestern, kör en Sverigesväng och har kvar att besöka Malmö, Västerås och sveriges kulturhuvudstad Växjö.

Så lite Konserthusbonus: när jag gick i klass 6 bodde en tjej som heter Mona i en lägenhet som ligger högst upp i Konserthuset. Hennes pappa var vaktmästare och det var deras tjänstebostad.
Mona fixade klassfest i Konserthuset och vi sprang omkring och busade och lekte, bl.a Ryska Posten. Britt-Marie valde en puss av mig och senare under kvällen frågade hon chans på mig.

Jag uttryckte det då som att vår utbildning var betydligt viktigare än sex och samlevnad i vår ålder så hela saken fick bero. Vi pussades sedan aldrig mer. I alla fall inte varandra.